
Het onderzoek ‘Meldingsbereidheid makelaars‘ is uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), in opdracht van Politie Oost-Nederland.
Het risico van falende procedures bij het verhuren van vastgoed door verhuurmakelaars is groot. Denk dan aan woonfraude en [drugs]criminaliteit in vastgoed. De verhuurder, vastgoedeigenaar of verhurend makelaar moet kunnen aantonen dat zij niet wisten van het bestaan van drugscriminaliteit in het door hen verhuurde pand. Zij lopen een groot risico op strafrechtelijke gevolgen als zij hier niet in slagen. Een gevangenisstraf, taakstraf, boete, strafblad en een terugvordering van wederrechtelijk verkregen voordeel zijn mogelijk. Bron: Alles over Rechten [huurrecht]
Woonfraude is een toenemend probleem in de Nederlandse verhuurmarkt en veroorzaakt jaarlijks een enorme schadelast door bijvoorbeeld hennepteelt, criminaliteit en huurshoppen. De woningeigenaren draaien meestal op voor de vaak torenhoge kosten omdat er nauwelijks financieel verhaal valt te halen op de huurders. Een groot deel van deze woonfraude had voorkomen kunnen worden wanneer de huurders aan een grondig onderzoek [screening] waren onderworpen door professionele verhuurmakelaars en -bemiddelaars.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt en Keurmerkhouders VerHuurVeilig [huurkamer SCVM] ondersteunen de verhuurmarkt door o.a. een gedegen screening en proberen zo woonfraude te beperken. Door middel van controle, voorlichting en educatie trachten zij de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Neem eens vrijblijvend contact op:T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl