
Bij veel VvE’s komt het voor dat de eigenaars van appartementen hun appartement puur als belegging hebben gekocht en het appartement om die reden zoveel mogelijk dagen per jaar willen verhuren. Alleen zo behalen zij een optimaal rendement uit hun beleggingsobject.
Als binnen een VvE veel van dit soort eigenaars aanwezig zijn dan komt dit vaak de betrokkenheid van de eigenaar binnen een VvE niet ten goede. Vaak komt het beheer van een appartementencomplex in zo’n geval voornamelijk bij de ingehuurde VvE-beheerder te liggen en is de VvE zelf meestal niet actief en is er sprake van een zgn. slapende VvE. De kwaliteit van het beheer hangt dan sterk af van de kwaliteit van de VvE-beheerbedrijf die maar een belang heeft nl. zo weinig mogelijk tijd aan het complex besteden tegen een zo hoog mogelijke prijs.
Dit resulteert vaak in achterstallig onderhoud van het complex en onvoldoende aandacht aan de kwaliteit en gedrag van verhuurders. Het verhuurproces binnen veel VvE’s is meestal niet goed vastgelegd, ieder VvE-lid verhuurt zijn appartement op zijn manier. Hennepteelt en andere vormen van woonfraude kunnen zich dan makkelijk voordoen. Ook zaken als verhuur via AirB&B en kamerverhuur (5 Roemenen in een 2-persoons-appartement) komen dan veel voor. Hoe is de brandveiligheid geregeld binnen de VvE’s. Op de site van Verhuur Veilig zijn handreikingen en tools te vinden om allerlei excessen voor de eigenaars te voorkomen.
Voorkom ondermijning [hennepteelt, onderhuur, drugslabs en woonfraude] in uw vastgoed middels veilig verhuren. Schakel daarom Keurmerkhouders Stichting VerhuurVeilig in. Voor contact:
T 085 -1307954
E info@verhuurveilig.nl