
Problemen met de huisbaas, wat doe je dan? Ga je klagen of ga je er melding van maken bij de gemeente of de politie? Maar dan loop je wel de kans dat de verhuurder je het leven zuur gaat maken of dat je op straat komt te staan. Bron: AD
Een malafide verhuurbemiddelaar/eigenaar houdt zich niet aan de zorgplicht:
-Controleert het verhuurde pand niet – -Screent de kandidaat huurder niet
-De huurders blijven anoniem
-Accepteert contante betaling
-Garandeert huurinkomsten -vertoond slecht verhuurdersgedrag
U kunt ook de malafide zaken melden bij de eigenaar/beheerder van de woning, de lokale autoriteiten zoals politie en gemeente op de hoogte stellen; als u een anonieme melding wilt maken van woonfraude of ongebruikelijke activiteiten in het pand, kunt u kiezen tussen Meld Misdaad Anoniem, Meldpunt Verdacht of Stichting VerHuurVeilig en Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH].
De vastgoedeigenaar is verantwoordelijk voor juist gebruik van de woning, regelmatige controle van het verhuurde vastgoed is dan ook zeer belangrijk!
Verhuur middels Keurmerkhouders VerHuurVeilig en voorkom woonfraude. Voor meer informatie over preventie en aanpak kunt u contact opnemen via
Voor meer informatie over veilig verhuren, Keurmerkhouders, Businesspartners, educatie, preventie en aanpak woonfraude zie Stichting VerHuurVeilig en Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt:
www.verhuurveilig.nl info@verhuurveilig.nl 085 -1307954 www.sbwh.nl info@sbwh.nl 085-273 52 77