Treft u drugsafval aan of ziet u een verdachte situatie? Twijfel dan geen moment en meld het! Dat advies geven de politie en gemeenten aan de lopende band, maar in de praktijk gebeurt het maar zelden. Zelfs de lokbus die de gemeenten Molenlanden, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam op verschillende plaatsen in de regio plaatsten, leverde geen meldingen op schrijft de Gelderlander.
Er worden behoorlijk veel wietkwekerijen en drugslabs opgerold in Nederland. De meldingsbereidheid neemt af omdat verhuurders altijd geconfronteerd worden met sluiting van hun pand bij hennepteelt en productie synthetische drugs. De praktijk is dat de huurder door de verhuurder wordt aangesproken om ‘op te hoepelen’ met zijn plantage zonder interventie van de politie. Het risico bestaat dat vastgoed voor maanden gesloten gaat worden [Wet Damocles] en de juridische en financiële nasleep is enorm. Daarom is het belangrijk om veilig te verhuren door middels van gedegen screening van kandidaat huurders.
Hoe zit het met de meldingsbereidheid van [verhuur]makelaars bij schimmige transacties? Het onderzoek ‘Meldingsbereidheid makelaars‘ is uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), in opdracht van Politie Oost-Nederland.
Wilt u meer weten over wat te doen bij aantreffen hennepkwekerij of drugslabs, melden van mogelijke ondermijning kan via Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt. Hoe verhuur je veilig en voorkom je drugscriminaliteit in je vastgoed en andere vragen kunnen wij beantwoorden.
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl