
Vanaf 1 juli is de Wet Goed Verhuurderschap in werking getreden, elke gemeente moet nu een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag hebben. Alhier een lijst van steden met een Meldpunt ongewenst verhuurgedrag voor zover bekend!
Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag:
- Inventariseert gevallen van ongewenst verhuurgedrag
- Rapporteert en signaleert ontwikkelingen op de particuliere verhuurmarkt
- Onderzoekt binnengekomen meldingen
- Ondersteunt en informeert huurders die last hebben van ongewenst verhuurgedrag
- Spreekt verhuurders aan als dit nodig is
Het Meldpunt onderneemt geen actie zonder overleg met de huurder. Het Meldpunt gaat vertrouwelijk om met informatie. We worden betaald door de gemeente, maar zijn een zelfstandige organisatie schrijft Stichting Woon.
Goed verhuurdersgedrag, zorgplicht van [verhuur]makelaars is essentieel! Het imago van de verhuurders in de particuliere huursector lijkt te worden bepaald door enkele malafide verhuurders. Verhuurderschap is geen synoniem voor huisjesmelker, een grote misvatting met ongewenste gevolgen, omdat het tot uitdrukking komt in contraproductieve wet- en regelgeving schrijft Vastgoed Belang.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl