
Wet goed verhuurderschap Op 1 juli 2023 treedt de ‘Wet goed verhuurderschap’ in (‘de Wet’). De Wet pakt verhuurders en bemiddelaars aan die ongewenst verhuurgedrag vertonen door het introduceren van een norm voor goed verhuurderschap en het verruimen van de bevoegdheid van gemeenten schrijft Vital Moors op de Blog
Gehele wettekst van Wet goed verhuurderschap zoals gepubliceerd in het Staatsblad, de wet treedt op 1 juli 2023 in werking:
Aanvullende besluiten en nota van toelichting:
https://lnkd.in/eXnU7nAU
De wet geeft gemeente meer opties om foute huisbazen aan te pakken. Met boetes, en wanneer een pandjesbaas het helemaal hebben verbruid, kan de gemeente zelfs het beheer van een pand overnemen schrijft de Woonbond.
Ook gaat om het voorkomen en tegengaan van discriminatie en intimidatie, de plicht om de huurovereenkomst op schrift te stellen en de plicht om de huurder over enkele zaken te informeren, bijvoorbeeld over de rechten en plichten van de huurder aangaande het gehuurde. Daarnaast is voor verhuurbemiddelaars een verbod opgenomen op het vragen van dubbele bemiddelingskosten. De wet voorziet in een basisnorm voor goed verhuurderschap en geeft gemeenten de mogelijkheid een verhuurvergunning te verplichten. [NUL20].
Voorkom ondermijning en woonfraude in vastgoed door te verhuren middels de methode [screening e.d.] die Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt hanteert. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] ongewenste verhuurpraktijken in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden. Voor meer informatie over goed verhuurderschap, screening, educatie en veilig verhuur kunt u contact opnemen via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl