
Lobbyisten vanuit de vastgoedsector slaan wild om zich heen om de Wet Betaalbare Huur tegen te houden. Ondertussen zetten gemeenten het opkoopverbod in om ervoor te zorgen dat woningen niet voor de neus van koopstarters worden weggekaapt door beleggers om vervolgens duur te worden verhuurd schrijft de Woonbond.
Als huurders bijvoorbeeld van mening zijn dat hun verhuurder zich niet aan de wet houdt, dan kunnen zij dit melden bij de gemeente of bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De gemeente en de ILT hebben de taak om toezicht te houden op de naleving van de wet en kunnen bijvoorbeeld een verhuurder dwingen om maatregelen te nemen als deze de wet overtreedt. Ook hebben huurders recht op informatie over de hoogte van de huur en de servicekosten.
Als de verhuurder deze informatie niet verstrekt of als de huurprijs of servicekosten te hoog zijn, dan kunnen huurders dit melden bij de Huurcommissie. De Huurcommissie kan een bindende uitspraak doen over de huurprijs en de servicekosten.
Kijk voor meer tips over veilig verhuren, screening kandidaat huurders, verhuurders gedrag, Businesspartners en educatie via Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH]. Zo voorkom je ondermijning en vastgoedfraude! Melden van verdachte situaties kan via Stichting Bestrijding Woonfraude & Hennepteelt www.sbwh.nl info@sbwh.nl 085-273 52 77