
Burgers van de gemeente Olst-Wijhe draaien mogelijk op voor een flink deel van de schoonmaakkosten van de met drugsafval vervuilde grond in Den Nul. Vorig jaar augustus rolde de politie een drugslab op aan de Rijksstraatweg in het dorpje. Grondeigenaar Jan G. (70), een voormalige paardenfokker, ontving van de gemeente Olst-Wijhe een factuur van 360.000 euro schrijft Salland1.
Criminelen die drugs maken, willen af van het afval dat uit de illegale drugslaboratoria komt. Ze gooien het chemisch afval dan weg op een openbare plek, bijvoorbeeld langs de weg of in een bos. We noemen dit het dumpen van drugsafval. Een drugsafvaldumping is illegaal en dus strafbaar schrijft Politie.
Veilig verhuren van vastgoed voorkomt faciliteren door drugscriminelen. Na het aantreffen van drugslabs of hennepkwekerijen is de verhuurder hoofdverdachte en is de schade enorm. Minder drugscriminelen in vastgoed reduceert drugsafvaldumping in de buitengebieden en is beter voor het milieu. Drugspandsluiting is aan de orde van de dag. Stichting Bestrijding en Woonfraude & Hennepteelt [SBWH] helpt gedupeerde vastgoedeigenaren met ontsluiting van het pand en verhalen op mogelijke dader.
Kijk voor meer tips over veilig verhuren, screening kandidaat , Businesspartners en educatie via Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH]. Zo voorkom je ondermijning en vastgoedfraude! Melden van verdachte situaties kan via Stichting Bestrijding Woonfraude & Hennepteelt www.sbwh.nl info@sbwh.nl 085-273 52 77