
Het gaat er eigenlijk om of de gemeente kan handhaven als er juridische onjuistheden in het huurcontract staan. Dat is niet het geval. In beginsel kan de gemeente daar niet op handhaven. Als er onjuistheden in het contract staan én de verhuurder deze vervolgens toepast/uitvoert in de praktijk dan zal de huurder naar de kantonrechter moeten stappen om zijn gelijk te halen schrijft Wet Goed Verhuurderschap.
Woonfraude voorkom je wanneer de huurders aan een grondig onderzoek onderworpen worden door professionele verhuurmakelaars en -bemiddelaars. Keurmerkhouders screenen grondig, verhuren transparant en houden zich aan de wetgeving! Met dit keurmerk laten ze zien dat zij een hoge kwaliteit van dienstverlening bieden en zich houden aan hun beloftes. Samen met de SCVM wordt het Keurmerk Verhuur Veilig uitgedragen.
Voor meer informatie over het Keurmerk, educatie en veilig verhuren kunt u contact opnemen met Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl