
Het tijdelijke huurcontract voor woningen — maximaal twee jaar — is sinds de invoering in 2016 sterk in opkomst. De gedachte was destijds dat de mogelijkheid tot tijdelijke verhuur leegstand zou terugdringen en meer huurwoningen, betere doorstroming en kortere wachtlijsten zou opleveren. Inmiddels wordt tot wel een derde van de nieuwe huurcontracten in de particuliere sector (een half miljoen woningen) afgesloten voor één of twee jaar schrijft Nu.nl.
Wat zijn de huidige regels voor het opstellen van tijdelijke huurcontracten [Rijksoverheid]!
Wet Goed Verhuurderschap: Het doel van deze wet is om ongewenste verhuur praktijken te voorkomen en tegen te gaan.U moet zich vanaf 1 juli 2023 houden aan regels die huur misstanden voorkomen. Bijvoorbeeld tegen intimidatie en woon discriminatie of te hoge borg en exorbitante huurprijzen. Dat staat in de nieuwe Wet goed verhuurderschap. De positie van huurders is verzwakt door de algehele schaarste op de woningmarkt. Dit leidt vaak tot misstanden waartegen huurders zich lastig kunnen verweren. Huurders moeten schriftelijk geïnformeerd worden over de rechten en plichten voor huren van vastgoed.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt wil wantoestanden in de verhuurmarkt aanpakken, ook door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Neem eens contact op voor meer informatie over de methode van Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt voor veilig verhuren:
T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl