×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!
Meer informatie? Neem contact op met Stichting Verhuur Veilig Telefoonnummer: 085 - 27 35 277
  • Maak melding

SBWH

  • Home
  • Nieuws
    • Publicaties
  • Vertrouwenspersoon Vastgoed
  • Educatie
  • Contact
  • Screening/Ondersteuning
Actuelewaarschuwingen
0
/ Published in columns, nieuws

Huurbazen: intimiderend, hoge servicekosten, exorbitante huurprijzen

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1846385/huisbaas-moet-huurders-duizenden-euros-terugbetalen

Hoge servicekosten, bizarre huurverhogingen en intimiderend gedrag naar huurders. Maar liefst 11.000 klachten ontving Stichting !Woon vorig jaar. Die laten zien dat Amsterdamse huurders nog vaak tegen problemen aanlopen. Jongeren zijn in toenemende mate kwetsbaar schrijft het Parool.

Allereerst verplicht de wet verhuurders om hun woningen in goede staat te houden. Dit betekent dat verhuurders verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud en reparaties. Ook moeten verhuurders erop toezien dat de huurwoning aan alle wettelijke eisen voldoet en dat eventuele gebreken tijdig worden verholpen. Ook de zorgplicht naar de woningeigenaren en huurders is niet onbelangrijk. Dit om vormen van vastgoedfraude te voorkomen.

Daarnaast moeten verhuurders zich houden aan bepaalde gedragsregels, zoals het op tijd informeren van huurders over huurverhogingen en het respecteren van de privacy van huurders.

Verder kunnen huurders bij de rechter terecht als zij van mening zijn dat een verhuurder zich niet aan de wet houdt. De rechter kan in dat geval een verhuurder verplichten om bepaalde acties te ondernemen of om een schadevergoeding te betalen.

Kortom, de Wet goed verhuurderschap betekent dat verhuurders meer verantwoordelijkheden hebben en zich aan bepaalde gedragsregels moeten houden. Het is dus belangrijk dat verhuurders zich goed op de hoogte stellen van de nieuwe wetgeving en ervoor zorgen dat zij aan de eisen voldoen.

Als huurders bijvoorbeeld van mening zijn dat hun verhuurder zich niet aan de wet houdt, dan kunnen zij dit melden bij de gemeente of bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De gemeente en de ILT hebben de taak om toezicht te houden op de naleving van de wet en kunnen bijvoorbeeld een verhuurder dwingen om maatregelen te nemen als deze de wet overtreedt. Ook hebben huurders recht op informatie over de huurprijs en de servicekosten.

Als de verhuurder deze informatie niet verstrekt of als de huurprijs of servicekosten te hoog zijn, dan kunnen huurders dit melden bij de Huurcommissie. De Huurcommissie kan een bindende uitspraak doen over de huurprijs en de servicekosten.

Ten slotte kunnen huurders ook bij een geschillencommissie of bij de rechter terecht als zij van mening zijn dat hun verhuurder zich niet aan de wet houdt. De geschillencommissie kan een uitspraak doen over geschillen tussen huurders en verhuurders en de rechter kan in het uiterste geval een verhuurder dwingen om zich aan de wet te houden of een schadevergoeding toekennen aan de huurder.

Kijk voor meer tips over veilig verhuren, screening kandidaat huurders, verhuurdersgedrag, Businesspartners en educatie via Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH]. Zo voorkom je ondermijning en vastgoedfraude! Melden van verdachte situaties kan via Stichting Bestrijding Woonfraude & Hennepteelt www.sbwh.nl  info@sbwh.nl 085-273 52 77 

Deel dit bericht

0 delingen
Tagged under: huurprijzen, servicekosten, verhuurdersgedrag

Zoeken in berichten

recente berichten

  • Spookhuurders, een fenomeen wat de laatste jaren steeds opduikt.

    Spookhuurders, een fenomeen wat de laatste jaren steeds vaker opduikt

  • De wet goed verhuurderschap overtreden, dat gaat geld kosten

    Frauderen is kinderlijk eenvoudig, misbruiken identiteit tijdens verhuurproces?

  • vastgoedsector en vertrouwenspersoon

    Criminele invloeden in de vastgoedsector

Meer catagorieen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook eenvoudig op de hoogte gehouden worden van ons laatste nieuws, ontwikkelingen, cursussen en waarschuwingen, ben je benieuwd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt

Papaverweg 34  unit B100
1040 AX  Amsterdam
Postadres:
Postbus 56907
1040 AX Amsterdam

T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl

© 2022 All rights reserved. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt

TOP
0 delingen