×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!
Meer informatie? Neem contact op met Stichting Verhuur Veilig Telefoonnummer: 085 - 27 35 277
  • Maak melding

SBWH

  • Home
  • Nieuws
    • Publicaties
  • Businesspartners
    • Aanmelden & kosten
  • Educatie
  • Contact
  • Screening/Ondersteuning
Actuelewaarschuwingen
0
/ Published in columns, nieuws

In huurwoningen blijken meerdere personen [spookhuurders] ingeschreven te staan die er niet wonen

Gezakt voor je rijbewijs? Oplichters verkopen vervalste rijbewijzen op internet

Een fenomeen wat de laatste jaren steeds opduikt.  In huurwoningen blijken meerdere personen ingeschreven te staan die er niet wonen. In grote steden als Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Zwolle. Amersfoort en Den Haag blijken woningen die via particulieren worden aangeboden al dan niet via verhuurmakelaars) gebruikt te worden als postadres.

De verhuurders hebben er geen weet van en bij de Gemeente, afdeling Burgerzaken is steevast het antwoord: “De persoon is verschenen aan de balie met een huurovereenkomst en meer informatie geven we niet in verband met de privacy”

Om een spookhuurder op het adres uitgeschreven te krijgen is lastig. Als de Gemeente meewerkt, wordt de bewuste persoon in onderzoek gezet. Dit betekent dat de Gemeente een kaartje stuurt naar het adres met het verzoek aan de persoon om zich te melden aan de balie van Burgerzaken. Doet deze persoon dat niet, dan volgt binnen een paar weken nog zo’n zelfde uitnodiging een als die persoon weer niet reageert, wordt de persoon uitgeschreven van het adres.

De gevolgen zijn minimaal. Een persoon zonder vast woon- of verblijfplaats kan hooguit last krijgen als hij AOW-gerechtigd is.
Er is een levendige handel in adressen. Zo zijn er bedrijven gespecialiseerd in het leveren van nep-adressen.
Zo maakt enkele franchisenemers een grote landelijke keten van verhuurmakelaars zich schuldig aan het leveren van postadressen. Deze makelaars zorgen dat regelmatig de post wordt opgehaald en doorgestuurd. De adressen die hiervoor gebruikt worden zijn panden waar kamerverhuur in plaatsvindt.
Dit is echter prutswerk ten opzichte van bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het leveren van nep-adressen.  Tegen betaling van € 75,00 per maand heb je zo’n adres. Dergelijke bedrijven zetten aan tot het plegen van woonfraude, uitkeringsfraude, belastingfraude en valsheid in geschrifte.
Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] is bezig in 5 grote steden de problemen in kaart te brengen en de bedrijven die nep-adressen regelen te lokaliseren. Dan kan aangifte volgen en kan justitie dergelijke bedrijven sluiten.
Begroot wordt dat alleen al in de stad Rotterdam maandelijks enige duizenden euro’s verdiend wordt aan nep-adressen. Zaak om deze misstand aan te pakken.

Maar waarom willen mensen een nep-adres. Bijvoorbeeld wonen ze samen maar dan wordt er bijvoorbeeld gekort op de uitkering of toeslagen van de partner.  Ook willen mensen niet gevonden worden door justitie.

Gemeenten hebben last van dergelijke bedrijven omdat het Basis Registratie Personen BRP (voorheen het GBA) wordt vervuild met onjuiste gegevens.  Zoals reeds eerder gemeld is het verwijderen van onjuiste gegevens erg lastig.

Dus hierbij een oproep aan verhuurders, beheerders en makelaars die last hebben van spookhuurders. meldt het via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u) of via email  info@sbwh.nl.

Voorkom vormen van woonfraude in vastgoed middels gedegen screening van kandidaat huurders, verhuur middels Keurmerkhouders Verhuurveilig. Neem contact op voor meer informatie over preventie en aanpak:

Alex  Vooren, Stichting Bestrijding Woonfraude & Hennepteelt [SWBH]

Deel dit bericht

0 delingen
Tagged under: nepadressen, spookhuurders, verhuren

Zoeken in berichten

recente berichten

  • Havenbedrijven gaan tienduizenden werknemers screenen op drugscriminaliteit

    Havenbedrijven gaan tienduizenden werknemers screenen op drugscriminaliteit

  • Een anonieme tip heeft geleid tot de vondst van een hennepkwekerij in een huis aan de Speenkruid.

    Burgemeester ziet vaker dat er hennep in een woning wordt gekweekt

  • Containers met vermoedelijk 2000 liter drugsafval gedumpt in natuur

    Storten drugsafval loopt letterlijk de spuigaten uit

Meer catagorieen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook eenvoudig op de hoogte gehouden worden van ons laatste nieuws, ontwikkelingen, cursussen en waarschuwingen, ben je benieuwd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt
Daalwijkdreef 47, 1103 AD Amsterdam

T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl

© 2022 All rights reserved. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt

TOP
0 delingen