
Bij onderhuur is er sprake van twee huurovereenkomsten. Eén huurovereenkomst tussen de onderhuurder en de hoofdhuurder en één huurovereenkomst tussen de hoofdhuurder en de verhuurder. De hoofdhuurder is op zijn beurt ook verhuurder geworden.
In twee gevallen mag er worden onderverhuurd, namelijk als de verhuurder toestemming geeft voor de onderhuur of als de huurder van een zelfstandige woning zelf zijn hoofdverblijf in de woning heeft en een deel daarvan onderverhuurd heeft en deze gedeeltelijke onderverhuur niet is uitgesloten in de huurovereenkomst en toepasselijke algemene bepalingen schrijft Huisvestingsadvocaten.
Voorkom ondermijning en woonfraude in vastgoed door te verhuren middels de methode [screening e.d.] die Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt hanteert. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH] ongewenste verhuurpraktijken in de verhuurmarkt aanpakken door middel van preventie en de faciliteerders van woonfraude aan te pakken, denk vooral aan malafide verhuurmakelaars die de onderwereld helpen aan woningen en bedrijfspanden.
Voor meer informatie over goed verhuurderschap, screening, educatie en veilig verhuur kunt u contact opnemen via T 085-273 52 77 (ma t/m vrij 09.00 – 17.00u)
E info@sbwh.nl